Tämän vuoksi energiajuoma on haitallinen

5.9.2013 06:30 Terveys energiajuomat2

Kerromme 4 syytä, miksi energiajuomat ovat haitallisia lapselle.

Pelkäätkö, että lapsesi nauttii enemmän energiajuomia kuin maitoa? Listasimme 4 syytä, miksi nuoren energiajuoman lipittämiseen on syytä puuttua.

1. Energiajuoman haitallisin ainesosa on kofeiini.

Jo pieninä määrinä se voi aiheuttaa sydämentykytystä, vapinaa, hermostuneisuutta, ja teineillä erityisesti ahdistuneisuutta ja unettomuutta. Se koukuttaa käyttäjän nopeasti.

2. Energiajuoma voi olla jopa vaarallinen.

Energiajuoman ainesosat, kofeiini, tauriini ja guarana, ovat diureettisia, eli ne lisäävät virtsaneritystä. Energiajuomien nauttiminen ennen kuntosalitreeniä voi olla jopa vaarallinen, jos treenin aikana ei juo riittävästi vettä. Tämä rasittaa sydäntä ja kohottaa verenpainetta.

3. Energiajuoma lihottaa.

Nuori tulee lipittäneeksi juomaa huomaamatta suuriakin määriä, eikä juoma tuo kylläisyyden tunnetta. Opeta nuorelle, että sokeriset juomat ovat pahimpia lihottajia, vaikka sitä ei heti tulisi ajatelleeksi.

4. Haluaako lapsi säilyttää kauniit hampaansa?

Energiajuomat ovat happamia, joten ne syövyttävät hammaskiillettä ja reikiinnyttävät hampaita.

 

Lue lisää

Ovatko energiajuomat turvallisia?

Suomen Vanhempainliitto keräsi viime talvena nimiä adressiin, jolla se toivoi energiajuomia myyntikieltoon alle 16-vuotiailta. Nimiä kertyi yli 32 000, mikä ei riittänyt vielä asian viemiseksi eduskuntaan. Vähittäiskaupat tarttuivat kuitenkin haasteeseen ja nämä kaupat rajoittavat energiajuomien myynnin vain yli 15-vuotiaille.

Mitä kofeiini on niin haitallista? Lue pohjoismainen raportti, miten kofeiini vaikuttaa nuoren keskushermostoon.

Meidän Perhe

Kaupallinen yhteistyö